Czym jest chlorofil?

Chlorofile to grupa związków chemicznych, które występują w roślinach, algach i niektórych bakteriach. Wyróżnić możemy chlorofile typu A i B, które są najbardziej rozpowszechnione w organizmach. Typ C i D występuje zaś jedynie w glonach. Chlorofil posiada zieloną barwę, ponieważ pochłania dużą część światła czerwonego i niebieskiego i odbija się właśnie światłem zielonym. Chlorofil powiązany jest z energią słoneczną, dlatego często określa się go też mianem „zielonego słońca”. Ponadto jego cząsteczki są uderzająco podobne do cząsteczek hemu, które występują w ludzkiej krwi. Można powiedzieć, że chlorofil opiekuje się naszym organizmem, uzdrawia narządy i reguluje pracę układu pokarmowego jednocześnie walcząc z drobnoustrojami.

Co daje nam chlorofil?

Chlorofil jest płynną energią słoneczną. Jego regularne picie zapewni naszej skórze oliwkowy odcień oraz spowolni procesy starzenia się skóry. Liczne badanie wykazują, że zielony barwnik walczy z nowotworami i miażdżycą. Stosuje się go także w leczeniu anemii, ponieważ zwiększa ilość czerwonych krwinek, jest źródłem żelaza i reguluje krzepliwość krwi. Jest również pomocny w walce z cukrzycą, wyrównując poziom cukru we krwi. Za chlorofil mogą także podziękować stomatolodzy, ponieważ łagodzi on stany zapalne, przyśpiesza leczenie dziąseł i niweluje nieprzyjemny zapach z jamy ustnej. Przyjmowanie chlorofilu jest także polecane kobietom karmiącym, ponieważ stymuluje produkcję i wydzielanie mleka. Chlorofil reguluje cykl miesiączkowy i pracę tarczycy. Polecany jest także dla osób chorujących na astmę. Ponadto ta „zielona krew” przyspiesza gojenie się ran, zmniejsza żylaki oraz poprawia wzrok. Wg. doktora Piotra Kardasza „Chlorofil w swojej czystej postaci jest jednym z najcenniejszych produktów dla osób zmagających się z przemęczeniem bądź stresem. Doskonale wspomaga oczyszczanie organizmu i pozwala na skuteczną regenerację niemal wszystkich narządów wewnętrznych. Jednocześnie dzięki niezwykłej zdolności transportowania tlenu, a także właściwościom odkażającym pozwala pozbyć się patogennych bakterii. To wszystko sprawia, że chlorofil jest niezastąpiony nie tylko dla osób pragnących jak najdłużej zachować pełnię zdrowia i urody, ale również dla tych, którzy chcą przyspieszyć proces regeneracji zmienionych chorobowo narządów”.

Jak dostarczyć chlorofil organizmowi?

Źródłem chlorofilu są zielone warzywa – liście sałaty, brokuły, ogórek, szpinak oraz np. rzeżucha czy koperek. Najbardziej bogate w ten składnik są jednak natka pietruszki i seler. Jeżeli uzupełnimy naszą dietę o zielone koktajle skomponowane na bazie tych produktów, utrzymamy zasadowe PH organizmu oraz znacząco zwiększymy swoje szanse na ogólne zdrowie.

Zwracając jednak uwagę na stopień zanieczyszczenia produktów, które spożywamy, warto zaopatrzyć się w preparaty pomocnicze, które pozwolą nam związać toksyny. Ważne jest, aby pamiętać, że tylko w 100% naturalne substancje są w stanie wpłynąć pozytywnie na nasze zdrowie. Warto zatem podjąć się suplementacji chlorofilem np. poprzez preparat DuoLife Chlorofil. Jest to wyjątkowa kompozycja w pełni naturalnych składników, dzięki której możemy oczyścić nasz organizm z toksyn. Jest to jeden z najcenniejszych produktów dla osób zmagających się ze zmęczeniem lub stresem. Wspomaga oczyszczanie organizmu i odkaża go. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą na długo zachować świeży wygląd i dobre samopoczucie oraz przyspieszyć proces regeneracji organizmu.

Aby skutecznie dbać o nasz organizm i profilaktykę prozdrowotną warto sięgać po naturalne produkty i preparaty bazujące wyłącznie na organicznych składnikach. Picie płynnego chlorofilu możemy porównać do kąpieli słonecznej, którą fundujemy naszym tkankom, komórkom i narządom. Biorąc pod uwagę, że picie chlorofilu codziennie przynosi tylko pozytywny wpływ na nasz organizm, uczyńmy z niego nasz codzienny rytuał.

http://www.babciapolka.pl/images/stories/artykuly/nieprzypisane/grayman.png